Tenniskids world tour

De KNLTB competitie voor de allerjongste kinderen word gehouden onder de naam Tenniskids World Tour. Deze World Tour bestaat uit negen speeldagen in een jaar en wordt gehouden van september tot en met augustus, alleen in de wintermaanden december, januari en februari  is er geen competitie.                                                     

Er wordt iedere eerste zondagochtend van de maand gespeeld vanaf 9 uur ’s ochtends en de dag zal voor de categorie rood ongeveer 2 uur duren en voor de categorie oranje 3 uur. Bij een aanvangstijd van 9.00 uur is het dus mogelijk om rond 11 uur met het gezin nog verder te genieten van de vrije zondag. Per ontmoeting komen circa 4 verenigingen bij elkaar op één park, dus er is geen sprake meer van ‘uit’ en ‘thuis’ spelen.

Door de speeldata te koppelen aan de grote internationale toernooien - denk aan US Open, Wimbledon etc. - wordt een verbinding gelegd met de helden van het tennis en geprobeerd de kinderen extra enthousiast te maken voor de tennissport.

De leeftijdscategorieën waar in gespeeld word, zijn als volgt verdeeld:

In Rood spelen kinderen van 6 t/m 9 jaar korte enkelpartijtjes (telling t/m 7 punten) op een miniveld. Er worden nog geen resultaten bijgehouden. Belangrijker in rood is het hebben van vriendjes en vriendinnetjes en het creëren van een optimale sportomgeving voor het jonge kind.

In Oranje kunnen kinderen spelen van 8 t/m 11 jaar. Zij spelen op een driekwart veld tiebreaks zowel in enkels als in dubbels.  Met iedere gewonnen wedstrijd zijn punten te verdienen. De punten worden bijgehouden en daarmee kan aan het eind van het seizoen een bronzen, zilveren of gouden World Tour badge behaald worden. 

De categorie Groen is bedoeld voor kinderen, van 9 t/m 12 jaar, die al enigszins gevorderd zijn in het tennisspel. Zij zullen in teamverband op de woensdagmiddag aan de voor- en najaarscompetitie kunnen deelnemen.