Jeugdcompetities

De competitie is bij tennis opgedeeld in kleuren. De functionaris Tenniskids van TSN, bepaalt in overleg met de trainer(s) waar het kind het best in past qua kleur en niveau. De filosofie van Tenniskids is dat ieder kind in de eigen kleur speelt volgens de leeftijdentabel.

Leeftijdstabel2019

Je kunt niet oranje én groen zijn, het is óf – óf. Kinderen die groen aankunnen en daarin gaan spelen, zouden oranje dan los moeten laten. Het spelen in twee kleuren is niet verboden, maar we stimuleren het niet. Het kan bijvoorbeeld nodig zijn om een team compleet te krijgen. Hetzelfde geldt voor kinderen in de combinatie groen en geel.

De competities zijn zo laagdrempelig opgezet dat ieder kind kan meedoen. Kinderen spelen korte wedstrijdjes op zondagochtend tegen kinderen van andere tennisclubs in de buurt. Vanaf rood kunnen de kinderen competitie spelen. Per half jaar kunnen we teams inschrijven voor de competitie. Eind december moeten we de aantallen doorgeven voor de voorjaarscompetitie en in juni voor de najaar competitie.

In de rood en oranje competitie is de opgave van namen bij inschrijving niet nodig, we moeten hier enkel het aantal teams doorgeven. Bij de groene competitie moeten de kinderen op naam worden ingeschreven. Bij de rood/oranje competitie zullen wij naar schatting de teams inschrijven. Iedereen kan mee doen met de competitie en wordt ingeschreven maar is niet verplicht om op de zondag mee te doen. Samen kijken we naar een geschikt rooster voor alle kinderen.

Voor meer informatie zie de KNLTB website over Tenniskids