ALV op 12 maart 2019

18 februari 2019

Hierbij nodigt het bestuur jullie uit voor de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van TSN op dinsdag 12 maart 2019.Beste TSN-leden,

Hierbij nodigt het bestuur jullie uit voor de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van TSN, die wordt gehouden op dinsdag 12 maart 2019.
De vergadering begint om 19.45 uur in de bestuurskamer van Kethelhaghe (locatie is afhankelijk van de opkomst). 
Mocht het voorgeschreven ledenaantal niet aanwezig zijn dan wordt de vergadering gesloten en om 20.00 uur opnieuw geopend.

De diverse stukken zullen jullie ongeveer 1 week voor de vergadering ontvangen.

Laat even weten of je er bij bent i.v.m. de beschikbare ruimte door het sturen van een e-mail.

Meest recente nieuwsberichten

Het Mystery Event is...
Het Mystery Event is...

Eenmaal op het strand van HvH bleek er een straf briesje te staan, maar de zon scheen heerlijk op de tennisvelden. Na een korte uitleg van de planning ging een deel freewheelen, een deel smashen en een deel opslaan en de rally aangaan. Bij het freewheelen stonden de gezichtjes op breeduit lachen, wat is dit een grappig spel. Bij de oefen groepen was er ook een lach, maar ook wat gehijg. Leuk hoor zo'n strandspelletje, maar de conditie wordt wel op de proef gesteld.

Na alle onderdelen een keertje gedaan te hebben, werden de partijtjes begonnen. Dank aan Martijn voor het in elkaar draaien van leuke pouletjes. Helaas namen de elementen na het eerste potje het strand over en moest er geschuild worden in de aangrenzende strandtent. Na een pauze van 2 uur hadden we de straffe wind en slagregens uitgezeten en brak het zonnetje weer door. Helaas was er geen tijd meer om de oorspronkelijke planning af te maken, maar het plezier was er niet minder om. Alle banen waren al gauw weer bezet en er werd volop gespeeld. Een deel van de deelnemers zetten de dag voor op het terras in het weer flink schijnende zonnetje, ook geen slechte middagbesteding naar wij dachten.

Rond de klok van zessen werd het buffet geopend en kon er van een BBQ buffet gegeten worden. Heerlijk in het zonnetje werden de bordjes leeggegeten en rond de klok van zeven vertrok de bus weer richting TSN.

Kortom een mooie dag om nog een tijdje met plezier over na te praten. Dank aan de jongens van Beach Tennis Holland die ondanks het weer heel enthousiast zijn gebleven. Natuurlijk ook dank aan de mensen die geholpen hebben dit in banen te leiden en de banen op te ruimen.

Voorzitter prijst vrijwilligers op nieuwjaarsborrel
Voorzitter prijst vrijwilligers op nieuwjaarsborrel

Gerard benadrukte het belang van de vrijwilligers in de club. Ook in 2015 hebben zij weer bergen werk verzet. Hij kijkt dan ook met een goed gevoel vooruit naar 2016.

Voor Jolanda en Martijn had het bestuur een chocoladeverrassing in petto. Zij nemen afscheid van de AC na vele jaren inzet bij alle activiteiten (denk hierbij o.a. aan de Ladies- en Men's Days). Gelukkig staan er alweer vervangers klaar, Ingrid en Wouter succes! De JC krijgt ook versterking: Mireille en Saskia Rietkerken gaan Margriet helpen bij de vele jeugdtaken.

Van het competitiefront goed nieuws, want een sterk herenteam met clubtrainer Ron Rietkerken zal bij TSN hopelijk hoofdklasse gaan spelen. Gerard verwacht, dat dit een "blijvertje" zal zijn. Ook belangrijk voor de ontwikkeling van onze jeugdselectie. Al met al spelen bijna 30 teams in het voorjaar competitie.

De clublessen voor de jeugd zullen ook in het voorjaar en de zomer worden georganiseerd. Gerard gaat er van uit, dat alle TSN-kinderen hieraan meedoen. De kosten zullen weer laag worden gehouden mede met dank aan Kethelhaghe.
De aangekondigde "club van honderd" is bedoeld als financiële ondersteuning van alle activiteiten rondom het tennis bij TSN. Het bestuur hoopt dat, leden, oud-leden en andere sympathisanten een bijdrage doneren. In de accommodatie zal dan een bord worden aangebracht, waarop de namen van de leden van deze club zijn te zien.
Tenslotte spreekt de voorzitter de hoop uit, dat 2016 een gezond en sportief jaar mag worden voor alle TSN-ers en hun familie.

TSN ZOMER UPDATE
TSN ZOMER UPDATE

EEN NIEUWE START VOOR HET CLUBDOZEN
Bram en Margriet gaan proberen meer leden te werven voor het DOZEN. Al met ingang van dinsdag 2 augustus zitten zij vanaf 19:00 uur klaar om leuke dubbelpartijtjes in te delen. Elk half en heel uur worden er nieuwe potjes gemaakt. Je kunt dus ook later instromen. De ideale gelegenheid voor nieuwe leden om kennis te maken met andere clubleden en zo opgenomen te worden in het clubleven van TSN. Ook juniorleden vanaf 14 jaar zijn van harte welkom om mee te doen met het dozen.

TSN OPEN 2016
Iedereen kijkt natuurlijk reikhalzend uit naar het altijd gezellige open toernooi van ons cluppie, dat zaterdag 6 augustus van start gaat. Gedurende de hele week zijn er mooie partijen te bewonderen van speelsterkte 2 t/m 8. Heb je nog vergeten je in te schrijven, doe dat dan snel want aanstaande dinsdag 2 augustus sluit toernooileider Tjarco Bras de inschrijving.

AARDENBURG
Al voor de 10e keer gaat vanaf 15 augustus een contingent TSNers richting Aardenburg Zeeland om in die week deel te nemen aan het open toernooi van TC Sjef aldaar. Deze traditionele ontmoeting is ieder jaar weer een reunie-festijn met veel gezelligheid. LADIES DAY Dit jaar is het de beurt aan de heren om de dames te verrassen en te verwennen. Op zaterdagmiddag 27 augustus zal blijken wat de heren voor de deerntjes hebben klaargestoomd.

CLUBKAMPIOENSCHAPPEN
De clubkampioenschappen, die vorig jaar een herstart kregen worden gehouden op vrijdag 26 en zondag 28 augustus en het weekeinde vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 september. Het toernooi staat onder leiding van Marco Pape. Het is de bedoeling, dat zowel junior- als seniorenleden daaraan deelnemen. Nadere informatie volgt nog.

TSN OPEN DAGVERSLAG MAANDAG 8 AUGUSTUS
TSN OPEN DAGVERSLAG MAANDAG 8 AUGUSTUS

laten zien wat ze waard zijn. Naast enkele HE3-partijen met bekende gezichten op ons toernooi zoals Lars Schrijver en Remko van Gorkom gaat speciale aandacht uit naar een ontmoeting in de HE7. Bij dat duel tussen Bas Avezaat en Paul Schuurman worden veel toeschouwers verwacht.

En wat gebeurde er gisteren?
De eerste prijs van het toernooi is al uitgereikt en wel aan Peter Santema, die tot zijn verbazing voor inschrijvingsnummer 408 een cadeaubon van iTennis ter waarde van € 100,- in ontvangst mocht nemen. Hij kon daarmee toch opgewekt huiswaarts gaan want zijn HD-partij ging verloren. Ook zoon Tim, ja die man die al dat lekkere eten bereid, kwam in zijn enkelpartij geen ronde verder.

Het boeketje van Rosa Bloemsierkunst ging naar een trouwe deelnemer aan ons toernooi Walther de Haan, die heel relaxed reageerde op het behoorlijk uitlopen van de aanvang van zijn partij in de HE3 omdat zijn tegenstander 'even' vergeten was dat hij zich had ingeschreven in de enkel. Walther, die bij Rhoon speelt won gemakkelijk en komt ook nog uit in de HD3.

We spraken nog even met Stanzi Stuijt, die verwacht had meer partij te kunnen leveren tegen Samenta van Damme-Helderop in de DE2. Wij zijn blij, dat Stanzi ons toernooi aandoet tussen haar verblijf in de States. Zij studeert en tennist al enkele jaren in Montana. We gaan haar deze week op TSN nog tegenkomen in de DE3. De beide dames werden door de toernooileider nog verwend met een saunabon van Thermen Holiday Schiedam.

TSN OPEN DAGVERSLAG DONDERDAG 11 AUGUSTUS
TSN OPEN DAGVERSLAG DONDERDAG 11 AUGUSTUS

Anouk Tigu stapte snel van buiten naar binnen en liet haar tegenstandster zien, dat ze nog altijd goed kan tennissen. De andere DE2 partij werd wel weer buiten hervat, Chantal Geers delfde het onderspit tegen Selma Andrade. Toernooiboss Tjarco liep vooruit op de Ladies Night en verwende Selma na afloop met een saunabon van de Thermen.

Gaby van Houten, die weer terugkeerde op het nest won samen met haar partner Patricia Tamboer hun eerste poulewedstrijd in de DD2. TSN-er Hans van den Hoek had een goede warming-up kunnen hebben vanaf de tramhalte naar het park maar zag daar toch vanaf. Desondanks versloeg hij Walther de Haan in twee sets, goed bezig Hans!

Van de overige TSN-heren in de enkel kwamen Martijn Blokland, Bart Veeke en Dick van Belle een ronde verder. Lianne Leliveld speelde een sterke partij in de DE4 en was daarmee Dymphy Schuurman duidelijk de baas. Tara Lansbergen en Diana Avezaat hadden maar twee sets nodig om door te gaan in de DD4. Goed nieuws van het jonge koppel Dennis Jongeling en Thomas Pape, dat in de HD4 de halve finale bereikte. Frank Janszen en Aron Josen bereikten door winst de andere halve finale. De duo's Robin en Saskia van der Putten en Yavuz Ablak/Mirjam Jansson wonnen beiden en mogen gaan uitmaken wie finalist wordt.

Wat kunnen we vandaag en morgen verwachten op het TSN OPEN?
Vanavond worden alle dames verwend want het is immers LADIES NIGHT. Niet alleen staat er een welkomstdrankje voor hen klaar maar ook worden er diverse prijzen uitgedeeld. Nelson da Cruz luistert deze avond op samen met een heuze saxofonist. Maar eerst komt Bleiswijker Bart Brons om 19:00 uur weer in actie, deze keer in de HE2. Als hij Cedric Willems van de Metselaars weet te verslaan, ontmoet hij in het weekeinde in de halve finale topfavoriet Kevin Noordermeer.

Op de baan ernaast mag de ingevlogen Belg Dimitri Dendooven zich in de HE3 gaan meten met Serge van der Pluijm. Dimitri hoopt de finale te bereiken en dan Hans van den Hoek te ontmoeten, want hij heeft nog een appeltje met hem te schillen. Vorig jaar versloeg Hans hem op het toernooi van TC Sjef in Aardenburg, waar Dimitri jarenlang heerste. In dat geval zal ook Hans nog af moeten rekenen met TOEG-icoon Remko van Gorkom.

Ook om 19:00 uur betreden Sanne Bakker en Nicolette van Uitert de baan om uit te maken wie in de halve finale DE2 thuishoort. TSN-er Roy Bruggeman is er op gebrand om de halve finale HE4 te bereiken maar hij zal dan eerst wel Martijn van der Heijden moeten verslaan.

Op zaterdag vragen wij alvast uw speciale aandacht om 13:00 uur voor de partij tussen Martijn van Haasteren en Wouter Standaart voor een plek in de finale. Martijn won ons toernooi in 2013 en Wouter was vorig jaar finalist. Daarna kunnen we ons opmaken voor de winnares van 2015 Claire Lablans, die Sherine Salem van Berckenrode ontmoet. Blikvanger is natuurlijk voormalig topspeelster Petra Kamstra, die met Brian Schlee uitkomt in de GD2.

TSN OPEN DAGVERSLAG VRIJDAG 12 AUGUSTUS
TSN OPEN DAGVERSLAG VRIJDAG 12 AUGUSTUS

Enfin bekijkt u de plaatjes maar. Aansluitend een heerlijk Indisch buffet voor hen verzorgd door het team van Kethelhaghe. Dudok van Dalen, die zich bijna een decennium lang heeft ingezet voor de werving van sponsoren, maakte dankbaar gebruik van de gelegenheid om zijn opvolger Hans Lansbergen voor te stellen. De voorzitter bedankte Dudok voor zijn enorme inspanningen voor de club en overhandigde hem een wijnpakket.

Zo toen kon de LADIES NIGHT echt beginnen en deze ging door tot in de late uurtjes, lekker druk en super gezellig! Het BOEKETJE bestond uit maar liefst vier boeketjes. Tjarco zette daarmee vier nieuwe leden in het zonnetje, die in de herfst een damesteam gaan vormen. Hij sprak vooral zijn waardering uit voor hun lef om al gelijk mee te doen met het open toernooi.

Je zou haast vergeten, dat er ook nog werd getennist, het meest opvallende resultaat was de nederlaag van onze Zuiderbuur Dimitri Dendooven tegen Serge van der Pluijm in de HE3. Serge mag het in de halve finale opnemen tegen de zeer jeugdige Jurriaan Bol, die verder kwam door opgave van Nicky Mayer wegens een blessure. De toernooileider had voor Nicky nog een presentje om de teleurstelling weg te slikken. Bij winst kan Serge in de finale Hans van den Hoek ontmoeten. Pikant want Hans was ooit zijn mentor bij United Service. Hans zal dan wel Remko van Gorkom, die goed op dreef is, moeten verslaan.

Verder hoefde Bart Brons HE2 niet in actie te komen en staat hij al in de halve finale. Nicolette van Uitert DE2 plaatste zich eveneens voor de halve finale door Sanne Bakker te verslaan. Bij de TSNers, deed Lianne leliveld het weer goed door in de DD4 met haar studiegenote de halve finale te bereiken.

 

 

TSN OPEN 2016 GRANDIOOS SUCCES
TSN OPEN 2016 GRANDIOOS SUCCES

Verliezend finalist Martijn van Haasteren roemde de gezellige sfeer, die de organisatie wist te creëren op het park. De Ladies Night, de boeketten van de dag, het uitdelen van cadeaubonnen en natuurlijk de bereiding van de maaltijden en hapjes met dank aan de personele inzet van Kethelhaghe hebben daar zeker toe bijgedragen.

Bart Brons en Anouk Tigu pakken de titels in het enkelspel

De Brons Brothers Bart en Boy slaagden erin de titel te grijpen in resp. HE2 en HE4 en Bart heeft al aangegeven dat hij volgend jaar voor de hattrick gaat. TSN-er Hans van den Hoek pakte op zijn eigen cluppie voor het eerst een titel in HE3 maar had het erg moeilijk tegen zijn vroegere leerling Serge van der Pluijm.

Bij de dames won Anouk Tigu maar liefst drie hoofdprijzen, de titel in de DE2 en de GD2 met haar broer Sabin alsmede met een luxe kokendwaterkraan van de firma Itho. De TSN-dames Diana Avezaat en Marloes Rauws wonnen heel knap de DD2. De titel in de DE3 ging naar de sterk spelende Sharon Veldhoven, die en passant ook nog een kookplaat kreeg. Amanda Kortenoeven ging er met de hoofdprijs in de DE4 vandoor.

Petra Kamstra voegde aan haar toch al niet geringe oeuvre de titel in de GD3 toe, die zij samen met Brian Schlee behaalde. Brian ging met nog een ereprijs naar huis want hij won samen met Walther de Haan de HD3.

Naast Diana, Marloes en Hans gingen de TSN-ers Martijn Blokland (HE5), Sissy Baartmans (DE7), Nanine de Groot/Yvonne Pape (DD6), Wouter Bast/Sander van 't Hoen (HD6) en Mirjam Jansson met Yavuz Ablak (GD7) ook met een eerste prijs naar huis.

Zo dat was het dan weer dit jaar! Namens het hele team willen we iedereen bedanken voor een fantastische toernooiweek en hopen we jullie volgend jaar weer te zien!

Tjarco, John, Tara, Jolanda, Mireille, Saskia, Ron, Marloes, Diana, Martijn, Dudok en Margriet en Bram.

Wil je nog even nagenieten? Bekijk dan de foto-albums.